همایش روز مازندران 1402 در میاندورود؛

روز مازندران تجلی هویت مردمان دیار علویان

رسانه MARADA از جشن روز ملی مازندران که با اجرای برنامه های آیینی و برپایی نمایشگاه بومی محلی در نیمه آبان 1402 در میاندورود برگزار گردیده است، گزارش می دهد.

به گزارش مختار جرکانی، خبرنگار دیدبان انقلاب؛ ۱۴ آبان، روز مازندران در دیار سبز علویان است و این روز در تقویم ملی ایران به منظور شناساندن و احیای فرهنگ و تاریخ غنی مازندران ثبت گردید و مردم و مسئولین این استان با برگزاری جشن و مراسم در سراسر این خطه ی سرسبز، این روز را برای معرفی هرچه بیشتر و بهتر دیار خود گرامی می دارند.

 

همایش ملی تاریخی روز مازندران با پذیرایی غذای محلی (کی پلا و اش ترش) و انواع شیرینی های دستی (حلوا سیاه و …) با حضور علی طالبی ورکلایی، فرماندار، جواد کردان، فرمانده سپاه شهرستان، بخشداران و مسئولین شهرستانی، با همت مجموعه ای از دست اندرکاران از جمله رقیه زارعی، مشاور و مسئول امور زنان و خانواده فرمانداری، رئیس اداره آموزش و پرورش و رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان برگزار شد.

 

در این همایش بعد از قرائت قرآن و سرود ملی، سرودهای محلی توسط دختران مدرسه بهار آرزو از روستای جامخانه و اجرای موسیقی محلی توسط گروه نوازندگان انجام شد.

 

در این برنامه فرهنگی، علیجانی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان ضمن بیان خیر مقدم به مهمانان حاضر در مراسم، از حمایت های صورت گرفته از سوی مردم و مسئولین بویژه فرماندار میاندورود در جهت توسعه پایدار شهرستان تقدیر و تشکر کرد.

 

در بخشی دوم از این مراسم، علی طالبی ورکلایی، فرماندار میاندورود در مورد اهمیت احیای سنت‌ها و آداب و رسوم مازندران عنوان داشت: برگزاری جشن بزرگداشت روز ملی مازندران با معرفی غذاها، آداب و رسوم و سنت های مازندران به نسل جوان و همچنین برای مردم کل کشور می باشد که نیاز به تدوام و همکاری رسانه‌‌ها در انعکاس و ترویج این آداب و رسوم دارد.

 

فرماندار میاندورود، روز مازندران را تجلی هویت فرهنگی، تاریخی و دینی مردمان دیار علویان نامیدند و در این خصوص گفتند: سبک زندگی ایرانی اسلامی اصیل  مازندرانی دارای نیرو و ظرفیت بالایی برای الگوبرداری نسل جوان می باشد.

 

طالبی در ادامه به پیشینه مردمان مازندران به ویژه نقش آفرینی استان مازندران در دوران دفاع مقدس و دفاع از حرم و دفاع از ارزشهای اسلامی اشاره کرد و گفت: نمی توان از دفاع مقدس و دفاع از حرم یاد کرد و نامی از رزمندگان نام آور استان ولایتمدار مازندران به میان نیاورد و از رشادت ها و ایثارگری سرداران بزرگی همچون شهید سید حبیب الله حسینی که الگوی مقاومت و ایثار هستند یاد نکرد.

 

خاطرات جانباز شهید سیدحبیب‌الله حسینی

 

در بخش پایانی این همایش از مشاهیر و نخبگان علمی و ورزشی و هنری و قرآنی شهرستان تجلیل و قدردانی به عمل آورده شد.

 

شایان ذکر است که در کنار برنامه های فرهنگی هنری و اجرای موسیقی و سرود و نمایش و سخنرانی های مرتبط، نمایشگاه صنایع دستی و صنایع چوبی و غرفه های آثار تاریخی زندگی بومی اهالی و غذاهای محلی همچون کئی پلا و آش ترش محلی و شیرینی های محلی حلوا سیاه و … با حضور پر شور بانوان، رنگ و بوی فرهنگی اقلیمی این همایش را دو چندان کرده بود.

 

گالری تصاویر :

 

🔻

مرکز راهبردی دیدبان انقلاب

🔻

گروه جهادی مطالبه گری و امید آفرینی

اندیشکده تحریک فکر مردّا

🔻

Demanding & create hope is our identity 🟥

🟥 مطالبه گری و امید آفرینی، هویت ما است 

🔻

MARADA NEWS AGENCY