ستاد امر به معروف و نهی از منکر مازندران؛

آیا ادارات صمت نسبت به وظایف قانونی خود در امر حجاب و عفاف اشراف دارند؟!

مردّا Marada از مراجعه سرزده بانوان عفیفه بست نشین به اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت مازندران در اعتراض به وضعیت حجاب در واحدهای صنفی گزارش می دهد.

به گزارش “دیدبان رسانه ای انقلاب” از ساری، صبح روز سه‌شنبه مورخ ۲۷ دیماه ۱۴۰۱ جمعی از خواهران محجبه‌ی مطالبه‌گر به اداره‌ کل صمت مازندران مراجعه و با دکتر صبوری، مدیرکل صنعت معدن تجارت مازندران دیدار داشتند.

در این دیدار، خواهران مطالبات خود را حول محور این موضوعات مطرح کردند؛

  • وضعیت پوشش عمومی،

  • حمایت از تولید پوشاک عفیفانه،

  • جلوگیری از تولید یا واردات غیرقانونیِ البسه غیر متعارف،

  • برخورد با فروشندگان البسه غیر متعارف

    و همچنین

  • برخورد با فروشندگان مکشّفه که قانون را نقض می‌کنند

 

صبوری مدیرکل صمت مازندران در پاسخ به بانوان معترض به بی حجابی که در این نشست حضور داشتند، به آنها وعده داد که ماده ۱۷ قانون نظام صنفی کشور را به اصناف تذکر داده خواهد شد و این موضوع را از این منظر پیگیری خواهد نمود!

 

اما پاسخ مدیرکل بانوان بست نشینی که در این نشست شاهد حضور داشتند را قانع ننمود چراکه بنا به تعریف ماده ۱۷ قانون نظام صنفی کشور عبارت است از : ‌افراد صنفی مکلفند قوانین و مقررات جاری کشور، از جمله قوانین و‌ مقررات صنفی، انتظامی، بهداشتی، ایمنی، حفاظت فنی و زیبا سازی محیط کار و‌ دستورالعمل‌های مربوط به نرخ‌گذاری کالاها و خدمات را که از سوی مراجع قانونی‌ ذی‌ربط ابلاغ می‌گردد، رعایت و اجرا کنند. و پر واضح استکه این پاسخ هیچ ربطی به مساله پوشش و حجاب و عفاف ندارد و تذکر دادن آن به اصناف، به محقق شدنِ مطالبات‌ خواهران کمکی‌ نخواهد کرد.

این درحالی است که عطف به جلسه ۸۲۰ مصوبه ۲۱۴۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی، وظایف مربوط به عفاف و حجاب به وزارت صنعت، معدن و تجارت بصورت شفاف ابلاغ گردیده است و لذا معترضین به وضعیت عفاف و حجاب حاضر در این نشست خواستار اجرایی شدنِ مصوبه ۸۲۰ از سوی اداره کل صنعت معدن و تجارت استان مازندران شدند.
🔻

مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» که در جلسه ۸۲۰ مورخ ۹۸/۶/۱۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ می‌شود.

مقدمه:
عفاف و حجاب در قرآن و سنت معصومین علیهم السلام، آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، همچنین در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و نیز سیاستهای کلی فرهنگی و فرهنگ و آداب ملی، جایگاه رفیعی دارد. سوابق این موضوع نشان می‌دهد، شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ۴۱۳ مورخ ۱۳۷۶/۱۱/۱۴، «اصول و مبانی و روش‌های اجرایی گسترش فرهنگ عفاف» و در جلسه ۵۶۶ مورخ ۱۳۸۴/۵/۴، «راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف» را مصوب نمود.
با توجه به گذشت زمان طولانی از مصوبات پیش گفته، سرعت بالای تغییر و تحولات فرهنگی و اجتماعی، ظهور فناوری های نوین و بروز مسائل نوپدید فرهنگی و اجتماعی، در جهت تکمیل مصوبات پیش گفته، این سند با عنوان «مجموعه تکمیلی» تدوین شد.

ماده ۱- هدف:
پرورش فضایل اخلاقی و فراگیر شدن عفاف و رعایت حجاب شرعی و قانونی و کاهش بدحجابی.
ماده ۲- راهبردها:
۲-۱- مسئولیت پذیری و پاسخگویی مسئولان دستگاههای اجرایی و سایر دستگاههای حاکمیتی در حوزه عفاف و حجاب.
۲-۲- به فعلیت رساندن ظرفیتهای مغفول علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حقوقی برای ارتقای وضعیت عفاف و حجاب.
۲-۳- صیانت از حریم عفت عمومی و گسترش امنیت اخلاقی.
۲-۴- مقابله با تهدیدها و جنگ نرم دشمن در حوزه عفاف و حجاب.
ماده ۳- وظایف عمومی دستگاهها:
این وظایف برای جامعه هدف و مخاطب آن همه دستگاه‌های اجرایی، نهادهای عمومی، نهادهای حکومتی و واحدهایی که به نوعی از بودجه دولتی استفاده میکنند، است:
۳-۱- نظارت بر رعایت عفاف و حجاب و ارزشها و شئونات قانونی کشور در حوزه عملکردی.
۳-۲- اصلاح آئین نامه ها، شیوه نامه ها و دستورالعمل های جاری در دستگاه ها در جهت تحکیم فرهنگ عفاف و حجاب و پیشگیری از بروز بدحجابی.
۳-۳- آگاهی دهی نسبت به مزایا و پیامدهای فردی و اجتماعی عفاف و حجاب برای کارکنان.
۳-۴- مناسب سازی محیط کار بانوان برای تامین امنیت اخلاقی و آسایش آنان.
ماده ۴- کلیه مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی (شامل جلسات ۴۱۳، ۵۶۶ و جلسه ۴۲۷ شورای فرهنگ عمومی) در خصوص حجاب و عفاف به قوت خود باقی است.
ماده ۵- وظایف اختصاصی دستگاهها:
در ماده ۵ بصورت شفاف، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دستگاههای تابعه آن به عنوان دستگاه اجرایی – پشتیبانی تعیین گردیده اند.
🔻

در خصوص وظایف محوله در ماده ۵ خطاب به وزارت صمت آمده است :

  • نظارت بر رعایت موازین عفاف و حجاب در واحدهای صنفی و برخورد با تخلفات حوزه تولید، توزیع و عرضه و نمایش از طریق اتحادیه ها و اتاق اصناف.

  • جلوگیری از ثبت سفارش کالاهای ضدفرهنگی (نظیر پوشاک، اسباب بازی و لوازم التحریرهای نامتعارف، هرگونه آرم و علایم و نمادهای غربی، …)

  • ساماندهی و نظارت بر بازار البسه، نوشت افزار و ملزومات دانش آموزی و حمایت از تولیدات داخلی مبتنی بر فرهنگ عفاف و حجاب.

 

شایان ذکر است، مصوبه «مجموعه تکمیلی اقدامات اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب» در جلسه: ۸۲۰ شورای انقلاب فرهنگی به تاریخ تصویب: ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ به شماره مصوبه: ۲۱۴۲ در تاریخ ۲۰ مهر ۱۳۹۸ برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ گردیده است.

 

🔘

🆔 مردّا را در ایتا دنبال کنید:

🔰


https://eitaa.com/marada

🚧گروه جهادی مطالبه گری مردّا

📡 مرکز رسانه ای دیدبان انقلاب