اولین جلسه مسئولین دارالقرآن بسیج سپاه نواحی استان مازندران

با همدلی می توان مازندران را به قدمگاه قرآنی کشور تبدیل کرد / انس با قرآن، شناخت حق و باطل را آسان می کند / برخی مسئولین از رده مافوق بیشتر از خدا می ترسند

گزارش مردّا از موضوعات مطرح شده در اولین نشست دارالقرآن بسیج سپاه کربلا که در سه بخش به نقل از سه سخنران در این جلسه ارائه شده است.

💠

انس با قرآن و عترت، شناخت حق و باطل را آسان می کند

 

به گزارش “دیدبان رسانه ای انقلاب” از اولین نشست مسئولین معاونت تعلیم و تربیت سپاه نواحی مازندران با محوریت دارالقرآن؛ حسن افشار مسئول دارالقران بسیج سپاه کربلا در سخنانی با اشاره به فاصله دارالشفا بودن قرآن برای حل بسیاری از مشکلات امروز جامعه، اظهار داشت: مواجه هستیم با انباری از انواع مشکلاتی که بر می گردند به هجمه های گوناگونی که دشمنان اسلام در همه عرصه ها برای ملّت ایران اسلامی ایجاد نموده اند، به گونه ای که تحت تأثیر شرایط ایجاد شده، برخی مردم از مفاهیم قرآنی فاصله گرفته اند و این در حالیست که به گفته بزرگان دین، بهترین شما کسانی هستند که با قرآن بیشتر مأنوس باشد. چراکه اگر کسی با قرآن مأنوس بشود، حق را می‌شناسد، باطل را می‌شناسد و می‌تواند برای زندگی خود بهترین برنامه‌ریزی را داشته باشد.

 

حسن افشار با اشاره به این مطلب که ما در دارالقرآن بسیج سپاه کربلا مازندران تلاش می کنیم تا پرچم برافراشته نجات بخش قرآن را در همه نقاط، عرصه ها و سطوح به دید همگان برسانیم و راه تعالی را در معرض قرار دهیم، افزود: سربازی در این راه لیاقت می خواهد، و سربازان راه قرآن به بالاترین افتخارها دست می یابند، همانگونه که شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی عزیز در این مسیر به نقطه ای رسید که در مکتب او بودن مایه افتخار است.

 

سرهنگ پاسدار افشار با اشاره به الگو بودن شخصیت هایی مانند شهید علی اکبر شیرودی، ادامه داد: شهید شیرودی یکی از سربازان والامقامی که درس آموخته مکتب قرآن بود، به نقطه ای رسیده بود که حتی از رهبر معظم انقلاب نقل است: افتخاری بود که پشت سر او نماز بخوانم. افشار افزود: وقتی به زندگی این سرباز وطن نگاه می اندازیم می بینیم که همواره در یک دست قرآن و در یک دست سلاح داشت و زندگی اش مصداق بارزی ایمان و عمل بود که از نشانه ای از پیروی سیره نبوی و اهل بیت علیهم السلام در بود. اما با تمام این اوصاف و نمونه های عزت آفرین، جای تعجب دارد که قرآن ها تنها در طاقچه ها به نمایش در آید و جایی برای مراجعه ما به قرآن برای حل مسائل در زندگی تعریف نشده باشد و اینچنین است که در برخی لایه های اجتماعی شاهد دور شدن از معروفات و رواج منکرات هستیم و با ادامه این روند و با جابجا شدن تعریف معروف و منکر، دچار دردهای سخت العلاج در همه عرصه ها خواهیم شد که نشانه های غم انگیز آنرا در کوچکترین واحد اجتماعی یعنی خانواده ها به عینه مشاهده می کنیم و در گیر شدن واحدهای بزرگتر اجتماعی ما با اینچنین معضلاتی دور از انتظار نخواهد بود، چراکه هرگاه جامعه ای از خدا و قرآن و ولایت، دور شد، حاصلی جز ابتلاء به اضمحلال در دست نیافت.

 

خدا رحمت کند آن کسی را که بداند از کجا آمده، برای چه آمده و به کجا می‌رود

 

حسن افشار در بخشی از سخنانش به شیوه های رسانه ای ضد فرهنگی و شوم دنیای غرب علیه مردم ایران برای کند کردن پیشبرد اهداف تمدن سازی نوین اسلامی اشاره کرد و عنوان داشت: رابرت مرداک، سلطان رسانه ای غرب که سردمدار ایده های برجسته ی تهاجم فرهنگی و جنگ نرم، علیه مسلمانان جهان و بویژه علیه جامعه ایران اسلامی می باشد، راه موفقیتش را با دو دلیل عنوان می نماید و می گوید دو موضوع را دانستم: اول اینکه مخاطب من (مردم دنیا) به چه فکر می کنند؟ و دوم اینکه مخاطب من باید به چه فکر کند؟ و تنها کار مرداک این بود که چگونه مخاطب را وا دارد که به آنچه او می خواهد فکر کند. لذا جا دارد به روایتی از امیرالمؤمنین علی (ع) اشاره کنیم که حضرت می‌فرماید: «رَحِمَ الله امْرَاً عَرِفَ مِنْ اَیْنَ و فی اَیْنَ وَ اِلی اَیْن، یعنی خدا رحمت کند آن کسی را که بداند از کجا آمده، برای چه آمده و به کجا می‌رود.» که یقیناً پاسخ درست به این سؤالات، راه سعادت را در پی دارد و بینش و آگاهی به ارمغان می آورد که در صورتیکه توسط مخاطب، در مواجهه با تهاجم رسانه ای غرب در نظر گرفته شود، ترفندهای رسانه نوین دنیای رو به اضمحلال غرب هم نمی توانند این فرد بصیر را گمراه نمایند.

 

با همدلی می توان مازندران را به قدمگاه قرآنی کشور تبدیل کرد

 

مسئول دارالقرآن سپاه کربلا با عنوان این مطلب که امروزه یکی از مسئله های مهم جامعه ما این است که در برنامه ریزی های گوناگون تنها تخصص گرایی شرط و اولویت شده است، افزود: اوجب واجبات ما این است که در ابتدای امر باید توجه به حل مسائل زیربنایی داشت که اغلب از نظرها دور می ماند و باید به یاد داشته باشیم که در کنار توجه به موارد تخصصی که جایگاه خود را در زمان خود دارند، نمی بایست از امور جنبی و عمومی که غافل شویم.

 

افشار در پایان سخنانش با اشاره به این موضوع که استان مازندران یک استان گردشگر پذیر با تاریخچه غنی از اعتقادات علوی است، اظهار داشت: باید از این ظرفیت بالقوه بالایی که وجود دارد، برای تبدیل شدن استان به قدمگاه قرآنی کشور بهره برد و این دور از دسترس نیست و ما با ارائه برنامه هایی به دنبال ایجاد خط نورانی قرآنی با استفاده از ظرفیت های دارالقرآن بسیج سپاه کربلا در مشارکت با دیگر مراجع قرآنی استان هستیم تا در صورت همدلی و برقراری تعامل مناسب میان دستگاه های مربوطه و مردم، با عننایت به ظرفیت بالای گردشگر پذیری، مازندران را به پایتخت قرآنی کشور بدل نماییم.

 

وظیفه ذاتی ما نشر مفاهیم قرآنی و سیره اهل بیت (ع) است

 

در ادامه این نشست سعید قربانی، عضو شورای عالی توسعه قرآنی استان مازندران، اظهار داشت: اگر ما در هر فعالیت از جمله فعالیت های قرآنی بهترین سند و نقشه راه را هم داشته باشیم، حتی اگر پشتیبانی هم وجود داشته باشد ولی شبکه ای پویا برای پیاده سازی مهیا نباشد، اتفاقی در افق زمانی مورد انتظار نخواهد افتاد، لذا اینجا است که شبکه پویای بسیج مایه امیدواری است و ما تا به امروز هم وامدار بسیج بوده ایم. در کنار این ظرفیت اما باید مدیران توانمند و با انگیزه ای وجود داشته باشند که هدایت برنامه ها را با پیوست ها متناسب از جمله پیوست رسانه ای که امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است در سطح شهرستان های سراسر استان با بهره مندی از ظرفیت پایگاه ها و محلات بر عهده بگیرند و تا جای ممکن هم تقویت شوند.

 

برخی مسئولین از رده مافوق بیشتر از خدا می ترسند

 

قربانی افزود: البته نباید نسبت به مجموعه های دولتی ناامید بود ولی انصافاً، همراهی در برنامه های قرآنی و انعطاف پذیری خلاقانه در همراهی با موضوعاتی از این دست در دستگاه های دولتی کمرنگ شده و دلیل آن بی ارتباط با این موضوع نیست که بسیاری از مدیران رده های گوناگون، از رئیس بالای سر خود بیشتر از خدا می ترسند و همین امر در اجرای سند جامع قرآنی و پیشبرد برنامه های قرآنی، اثر منفی گذاشته است.

 

تدبر در قرآن، انسان را به مقامات بالاتر و والاتر هدایت می‌کند

 

عضو شورای عالی توسعه قرآنی استان مازندران با محوریت اهمیت تدبر در قرآن کریم، ادامه داد: اگر جامعه ای اهل قرآن تربیت کنیم، مساجد هم پویا می شود و هرگاه مساجد پویا بوده، مشکلات هم در همه زمینه ها بسیار کمتر شده است چراکه اهالی قرآن و عترت با عنایت به معارف و اعتقاداتشان، در هر زمینه ای که توان و تخصص داشته باشند به جامعه خدمت می کنند و هر فرد در جامعه قرآنی از هر آنچه که دارد وقف مصالح جامعه می کندو این ظرفیت وقتی در زندگی مردم و در جامعه ساری و جاری گردد، مانند نخ تسبیح موجب وحدت و همدلی و نظم اجتماعی می گردد.

 

دکتر سعید قربانی با عنوان این مطلب که برخی از ما نمازهایمان هم در مقابل نماز برخی همانند گناهان کبیره می ماند، گفت:  البته باید در نظر داشت که مبلغان قرآنی باید شمایلی از معنویت و آرامش از دارالشفای قرآنی باشند تا بتوانند اثر ناب قرآنی بر مخاطب بگذارند، همانگونه که امام خمینی رحمت الله علیه در نامه عرفانی خود به فرزندش سید احمد آقا فرموده اند: پسر عزیزم! آنچه اشاره کردم با آن که خود، هیچم و از هیچْ هیچ‌تر، برای آن است که اگر به جایی نرسیدی انکار مقامات معنوی و معارف الهی را نکنی و از کسانی باشی که دوستدار صالحین و عارفین باشی هر چند از آنان نیستی و با دشمنی دوستان خدای متعال از این جهان رخت نبندی.

فرزندم! با قرآن این بزرگ کتاب معرفت آشنا شو اگرچه با قرائت آن؛ و راهی از آن به سوی محبوب باز کن و تصوّر نکن که قرائت بدون معرفت اثری ندارد که این وسوسه شیطان است. آخر، این کتاب از طرف محبوب است برای تو و برای همه کس، و نامه محبوبْ محبوب است اگرچه عاشق و محبْ مفاد آن را نداند و با این انگیزه حبّ محبوب که کمال مطلوب است به سراغت آید و شاید دستت گیرد. ما اگر در تمام لحظات عمر به شکرانه این که قرآن کتاب ما است به سجده رویم از عهده برنیامده‌ایم.

 

عضو شورای عالی توسعه قرآنی استان مازندران به یکی دیگر از توصیه های طلایی امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در باب آداب قرائت اشاره نمود که امام فرموده اند: کسی که تفکر و تدبر در معانی قرآن کرد، در قلب آن اثر کند و کم کم به مقام متقین رسد و اگر توفیق الهی شامل حالش شود، از آن مقام نیز بگذرد و هر یک از اعضاء و جوارح و قوای آن، آیه‏ای از آیات الهیه شود و شاید جزوات و جذبات خطابات الهیه او را از خود بیخود کند و حقیقت (اقرا و اصعد) را در همین عالم دریابد تا آن که کلام را بی‏واسطه از متکلمش بشنود و آنچه در وهم من و تو ناید آن شود.

 

قربانی گفت: اگر امام خمینی (ره) خود به این مقام نرسیده بود، هیچگاه به یقین این کلام را بر زبان جاری و این جمله را منتقل نمی کردند.

 

نقش رسانه در فهم قرآن و نقش قرآن در کارآمدی رسانه

 

شایان ذکر است در بخشی از این نشست تخصصی، ابراهیم اکبرزاده زنگنه، مسئول گروه جهادی دیدبان رسانه ای انقلاب، به بیان سخنانی با موضوع ضرورت پیوست رسانه ای در فعالیت های قرآنی و پیوست قرآنی در فعالیت های رسانه ای پرداخت که در قالب بیانیه این نشست منتشر گردید.

ضرورت پیوست رسانه ای در فعالیت های قرآنی و پیوست قرآنی در فعالیت های رسانه ای

🔰

 


(تصاویر دریافتی)


🆔 MARADA NEWS
🛡 مرکز رسانه ای دیدبان انقلاب